ქათმის კატლეტი სოკოთი და ყველით
ქათმის კატლეტი სოკოთი და ყველით
დრო 40წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ჟურნალ "გემრიელის" სტუმარი ინა ნერგაძე გახლავთ. ინა პროფესიით ხელოვნებათმცოდნე ჟურნალისტია, ყავს მეუღლე და ორი შვილი. იგით თავის ოჯახის წევრებს ხშირად ორიგინალური კერძებით ანებივრებს. უყვარს მოგზაურობა როგორც საქართველოში, ასევე მის ფარგლებს გარეთ. გთავაზობთ ინას მომზადებულ ქათმის კატლეტის საინტერესო რეცეპტს.

ინგრედიენტები

  • ქინძი - 1 კონა
  • კვერცხი - 2
  • ყველი - 150 გ
  • დაკონსერვებული სოკო - 200 გ
  • ხახვი - 2 თავი
  • ქათმის ფილე - 1 კგ
  • საფანელი
  • მარილი და პილპილი
  • ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები
ქათმის ხორცი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, დავაყაროთ მარილი, წიწაკა და პილპილი და ავურიოთ.
ხახვი დავჭრათ წვრილად და ზეთში მოვშუშოთ. როდესაც ხახვი დარბილდება, დავუმატოთ სოკო და ერთად მოვშუშოთ, მოვაყაროთ დაჭრილი ქინძი, მარილი და პილპილი. გადმოვიღოთ სხვა ჭურჭელში და შევურიოთ ყველი, შემდეგ კი დავდგათ, რომ გაგრილდეს.
ფარშისგან ორი პატარა, ოვალური ფორმის გუნდა გავაკთოთ. ერთ ნაწილზე დავდოთ სოკოს გულსართი, დავაფაროთ მეორე ნაწილი და შევკრათ, ამოვავლოთ ჯერ კვერცხში, შემდეგ – საფანელში. ასე მოვამზადოთ დანარჩენი ფარში. კატლეტები შევწვათ გაცხელებულ ზეთში.
ასე მომზადებული კატლეტი შეგვიძლია მივირთვათ სასურველ საწებლთან ერთად.

ტეგები:
ხორცი სოკო ყველი ქათმის ხორცი ნანახია: 19354