მომზადებაფხვიერ ნამცხვარს შევურიოთ კარაქი და ჩავტკეპნოთ 22 სმ დიამეტრის გასახსნელ ფორმაში. შევდგათ მაცივარში გასაცივებლად. ნადუღი, შაქარი და არაჟანი კარგად ავთქვიფოთ, დავუმატოთ ვანილი. ჟელატინს დავასხათ რძე, ცოტა ხანს დავაყოვნოთ, რომ ოდნავ გაფუვდეს და ორთქლის აბაზანაზე გავადნოთ. მასა როგორც კი კარგად გაიხსნება,შევათქვიფოთ ნადუღის მასას. დავუმატოთ 1 ჭიქა გარჩეული მოცხარი, ნაწილი შევინახოთ მოსართავად. ნადუღის მასა მომზადებულ ფორმაში მოვათავსოთ და 4-6 საათით მაცივარშიშევდგათ. მზა დესერტი მოვრთოთ მოცხარით.ჟურნალი "გემრიელი" (ივნისის ნომერი)