როგორ დავაკონსერვოთ სიმინდი – გამოდის ტკბილი, ხრაშუნა და ხასხასა ფერის...
როგორ დავაკონსერვოთ სიმინდი – გამოდის ტკბილი, ხრაშუნა და ხასხასა ფერის...
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ბევრი დიასახლისი ერიდება სიმინდის დაკონსერვებას, ხშირად არასწორად დახუფვის შედეგად ქილები ფეთქდება ან ფუჭდება.
მაგრამ არ ღირს ხელების ჩამოშვება და მაღაზიაში ქარხნული ქილის სიმინდის ყიდვა, რადგან დღეს უნიკალურ რეცეპტს გთავაზობთ. საიდუმლო ინგრედიენტის დამსახურებით უგემრიელესი, ხრაშუნა და ხასხასა ფერის სიმინდი  წლის ნებისმიერ დროს გექნებათ.

ინგრედიენტები

  • სიმინდი - 1 კგ
  • წყალი - 1,5 ლ
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • მარილი - 2 ს/კ
  • ლიმონის მჟავა - 4 გ
მომზადების წესები
მომზადება:
მოაცალეთ სიმინდს ფუჩეჩი.
დამარცვლეთ.
ერთ ქვაბში აადუღეთ წყალი და ჩაყარეთ მასში სიმინდის მარცვლები 3 წუთით.
აიღეთ სხვა ქვაბი და ჩაასხით მასში წყალი მარინადისთვის.
დაუმატეთ შაქარი, მარილი და ლიმონის მჟავა, კარგად აურიეთ.
მოათავსეთ სიმინდის მარცვლები ქილებში და დაასხით მარინადი.
დააფარეთ ქილებს ლითონის თავსახურები, მოათავსეთ ადუღებულწყლიან ქვაბში და გაასტერილეთ 3,5 საათი.
მოხუფეთ ქილები, შემდეგ ამოატრიალეთ ქილები და შეფუთეთ ადიელაში, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება.


ტეგები:
კონსერვი სიმინდი ნანახია: 29788