მომზადება: მოაცალეთ სიმინდს ფუჩეჩი. დამარცვლეთ. ერთ ქვაბში აადუღეთ წყალი და ჩაყარეთ მასში სიმინდის მარცვლები 3 წუთით. აიღეთ სხვა ქვაბი და ჩაასხით მასში წყალი მარინადისთვის. დაუმატეთ შაქარი, მარილი და ლიმონის მჟავა, კარგად აურიეთ. მოათავსეთ სიმინდის მარცვლები ქილებში და დაასხით მარინადი. დააფარეთ ქილებს ლითონის თავსახურები, მოათავსეთ ადუღებულწყლიან ქვაბში და გაასტერილეთ 3,5 საათი. მოხუფეთ ქილები, შემდეგ ამოატრიალეთ ქილები და შეფუთეთ ადიელაში, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება.