სპაგეტი პესტოს სოუსით
სპაგეტი პესტოს სოუსით
დრო 20წთ
ულუფა 10
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სპაგეტი - 1 შეკვრა
  • კედრის კაკალი - 1/4 ჭიქა
  • ნიორი - 3 კბილი
  • ბაზილიკი - 1 დიდი კონა
  • პარმეზანი - 200 გ
  • ლიმონის წვენი - 1 ს/კ
  • ზეითუნის ზეთი - 50 მლ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
მომზადება
სპაგეტი მოვხარშოთ და გადავწუროთ. ბლენდერში ან ჩოპერში ჩავყაროთ კედრის თესლი, 150 გ გახეხილი პარმეზანი, გარეცხილი და მშრალი ბაზილიკის ფოთლები, ნიორი, ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი, მარილი, პილპილი და დავაქუცმაცოთ.
მიღებული პესტოს სოუსი დავასხათ ცხელ პასტას და ამოვურიოთ. მზა კერძი ამოვიღოთ თეფშზე და ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი პარმეზანი.
ჟურნალი "გემრიელი" (ივნისის ნომერი)
ტეგები:
სპაგეტი სოუსი ნანახია: 4320