ნამცხვარი "ჟერბო" ნიგვზისა და გარგრის საოცარი გულსართით – რეცეპტი უნგრული საცხობიდან
ნამცხვარი "ჟერბო" ნიგვზისა და გარგრის საოცარი გულსართით – რეცეპტი უნგრული საცხობიდან
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტი:
  • მშრალი საფუარი - 1 ჩ/კ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • დარბილებული კარაქი - 250 გ
  • ფქვილი - 400 გ
  • არაჟანი - 3 ს/კ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • მწიკვი მარილი
  • გულსართისთვის:
  • დაჭრილი ნიგოზი - 300 გ
  • შაქარი - 300 გ
  • 1 ლიმონის ცედრა
  • გარგრის ჯემი/კონფიტიური - 1+1/4 ჭიქა
  • მინანქრისთვის :
  • ნაღები - 1/2 ჭიქა
  • კარაქი - 30 გ
  • შავი შოკოლადი - 200 გ
  • კონიაკი - 1 ს/კ
მომზადების წესები
მომზადება:
გულსართისთვის: ნიგოზი მოხალეთ მშრალ ტაფაზე (ცოტა დატოვეთ მოსართავად), მსხვილად დაჭერით ან დააბლენდერეთ. შეურიეთ შაქარსი და ლიმონის ცედრა.
ბისკვიტისთვის: ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში იურიეთ, მოზილეთ ელასტიკური ცომი, ისეთი, ხელებზე რომ არ გეკვროდეთ.
გაყავით ცომი 3 თანაბარ ნაწილად. თითოეული გააბრტყელეთ თხლად, ღუმელის ფირფიტის ზომაზე.
დააფინეთ ფირფიტაზე ბისკვიტის პირველი ფენა, წაუსვით გარგრის ჯემი და მოაყარეთ ნიგვზის გულსართი. დააფარეთ მეორე ბისკვიტის ფენა, წაუსვით ჯემი და მოაყარეთ ნიგვზის გულსართი. დააფარეთ ბისკვიტის მესამე ფენა, ჩაჩხვლიტეთ მთელი ზედაპირი ჩანგლით.
აცხვეთ 180 გრადუსზე 50 წუთი.
მინანქრისთვის: წყლის აბაზანაზე გაადნეთ შოკოლადი და კარაქი, დაუმატეთ ნაღები, სურვილისამებრ კონიაკი და ურიეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
მოასხით გაგრილებული მინანქარი გამომცხვარ და გაცივებულ ნამცხვარს. მორთეთ ნიგვზის ლებნებით.
როგორც კი მინანქარი შედგება, ცხელი დანით დაჭერით ნამცხვარი და გემრიელად მიირთვით!


ტეგები:
ბისკვიტი მინანქარი გულსართი ნანახია: 34974