დახვეწილი და საოცრად არომატული ჟოლოს ლიქიორი – აუცილებლად მოამზადეთ, სანამ სეზონია!
დახვეწილი და საოცრად არომატული ჟოლოს ლიქიორი – აუცილებლად მოამზადეთ, სანამ სეზონია!
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ჟოლო - 700 გ
  • არაყი - 6 ჭიქა
  • ლიმონის წვენი - 0,25 ჭიქა
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • წყალი - 2 ჭიქა
მომზადების წესები
მომზადება:
გარეცხილი და გამშრალი ჟოლო მოათავსეთ ქილაში და დაასხით ლიმონის წვენი და არაყი. შეანჯღრიეთ. გააჩერეთ ბნელ, გრილ ადგილას.
მოამზადეთ შაქრის სიროფი: შაქარს დაასხით წყალი თანაბარი პროპორციებით და დადგით ცეცხლზე. მიიყვანეთ ადუღებამდე, თან შეუჩერებლად ურიეთ.
გააგრილეთ და დაუმატეთ ჟოლოს ქილებში. შეანჯღრიეთ და დადგით ბნელ, გრილ ადგილას 2 კვირის განმავლობაში. შეეცადეთ ყოველდღიურად შეანჯღრიოთ ქილები.
2 კვირაში ლიქიორი გაწურეთ ორმაგ მარლაში და არომატული სასმელი მზად არის!

ტეგები:
არაყი ჟოლო ნანახია: 8005