ბაურსაკი – უგემრიელესი ყაზახური ფუნთუშები
ბაურსაკი – უგემრიელესი ყაზახური ფუნთუშები
დრო 2წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • რძე - 500 მლ
  • არაჟანი - 2 ს/კ
  • კარაქი - 30 გ
  • ზეთი - 200 მლ
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • მარილი - 1 ჩ/კ
  • საფუარი - 10 გ
  • ფქვილი - 1 კგ
მომზადების წესები
მომზადება:
1/3 ჭიქა წყალში ჩაუმატეთ ცოტაოდენი შაქარი, საფუარი და დააფარეთ თავსახური. საფუარი უნდა ამოფუვდეს. როცა საფუარი გაცოცხლდება, მოზილეთ ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტისგან ცომი.
გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააჩერეთ, დანამ არ ამოფუვდება. დროდადრო ჩაზილეთ. დაახლოებით 2 საათი დაჭირდება ამოფუებას.
გააბრტყელე ცომი 1-1,5 სმ სისქეზე, დაჭერით ოთხკუთხედაბად და მოათავსეთ ჩაის ტილოზე. გააჩერეთ 20 წუთი.
შეწვით ადუღებულ ზეთში პატარ-პატარა ულუფებად.


ტეგები:
ცომი ფუნთუშა ზეთი ნანახია: 31103