კონიაკის ალზე მომზადებული გამბა
+ N/A
კონიაკის ალზე მომზადებული გამბა
დრო 15წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • გამბა (დიდი ზომის კრევეტი) - 1 კგ
  • კონიაკი - 1/2 ჭ
  • არაჟანი - 150 მლ
  • წვრილი ხახვი შალოტი - 1-2 თავი
მომზადების წესები
3 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ გამბები ცხელ კარაქში და დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოშუშეთ იგი კონიაკის ალზე, დაუმატეთ არაჟანი და დატოვეთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, ისე რომ სითხის მასა შემცირდეს. კერძი მირთმეულ უნდა იქნეს მაშინვე მოხარშულ ბრინჯთან ან მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.

ტეგები:
კონიაკი კრევეტი არაჯანი ნანახია: 6580