მომზადება:გაცრილ ფქვილში აურიეთ გამაფხვიერებელი, მარილი, დარბილებული 100გ კარაქი, 2 ს/კ შაქარი, კვერცხი და არაჟანი.მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი, გადააფარეთ ცელოფანი და შედგით მაცივარში ნახევარი საათით.მოამზადეთ კარამელი. ტაფაზე გაადნეთ ტაფაზე კარაქი, დაუმატეთ 100 გ შაქარი და ურიეთ 5 წუთი, სანამ კარაქი და შაქარი ოქროსფერი არ გახდება.ახლა სწრაფად გადაასხით კარამელი ფორმაზე და გაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე.დაჭერით ბანანა მოგრძო, ბრტყელ ნაჭრებად და დაალაგეთ კარამელზე.გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და გააბრტყელეთ ფორმაზე ცოტა მეტ ზომაზე. დააფინეთ ბანანებზე და შეუკეცეთ კიდეები.აცხვეთ 200 გრადუსზე 35 წუთი. შემდეგ გამოიღეთ მზა ღვეზელი, დააფარეთ ფორმას გაშლილიი ლანგარი და გადმოაბრუნეთ. ფრთხილად მოაცილეთ ტატენს ფორმა.გემრიელად მიირთვით!