ტკბილი ლეჩო: წლებით გამოცდილი რეცეპტი!
ტკბილი ლეჩო: წლებით გამოცდილი რეცეპტი!
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ტკბილი წიწაკა - 3 კგ
  • პომიდორი - 3 კგ
  • შაქარი - 1,5ს/კ
  • ზეთი - 1 ჭიქა
  • შავი პილპილის მარცვლები - 8-10 ცალი
  • დაფნის ფოთოლი - 3 ცალი
  • მარილი - 2 ს/კ
  • ძმარი 9% - 2 ს/კ
მომზადების წესები

მომზადება:
პომიდორი გაატარეთ ხორცსაკეპში, დადგით ქვაბით გაზზე და აადუღეთ. იქვე დაუმატეთ შაქარი, ზეთი, შავი პილპილის მარცვლები, მარილი, დაფნის ფოთოლი, ძმარი.
ადუღეთ ნახევარი საათი, დაუმატეთ დაჭრილი ტკბილი წიწაკა და ხარშეთ კიდევ 5-10 წუთი.
გაანაწილეთ გასტერილებულ ქილებში და მოხუფეთ დამდუღრული ხუფებით. ამოაბრუნეთ ქილები, შეფუთეთ და გააცივეთ ასე.
ლეჩოს შენახვა ზამთრისთვის შეგიძლიათ მაცივრის გარეთაც.
გემრიელად მიირთვით!