მედოკი ცხიმის გარეშე - მსუბუქი, მაგრამ მაინც ძალიან გემრიელი!
მედოკი ცხიმის გარეშე - მსუბუქი, მაგრამ მაინც ძალიან გემრიელი!
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტები:
  • ფქვილი - 3 ჭიქა
  • თაფლი, თხევადი - 2-3 ს/კ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • სოდა - 1 ჩ/კ
  • კრემი:
  • არაჟანი - ცხიმიანი, 0,5 ჭიქა
  • შაქარი - 1 ჭიქა
მომზადების წესები
მომზადება:
კვერცხი, შაქარი და თაფლი ათქვიფეთ. დადგით დაბალ ცეცხლზე და ისე, რომ არ შეწყვიტოთ მორევა, გაადნეთ შაქარი ბოლომდე. არ გაასქელოთ მასა.
დაუმატეთ სოდა და კვლავ ინტენსიურად ურიეთ. ახლა ნელ-ნელა შეაზილეთ ფქვილი - მთვარია, მეტი არ მოგივიდეთ, თორემ გაბრტყელება გაგიჭირდებათ.
გაყავით ცომი 5-10 ნაწილად. გააბრტყეკეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ჩაჩხვლიტეთ ჩანგლით.
აცხვეთ თითოეული ფირფიტა 220 გრადუსზე 5-7 წუთი.
მზა ბისკვიტებს მოაჭერით კიდეები, რათა მისცეთ ლამაზი ფორმა. ჩამონაჭრები გამორთულ ღუმელში შედეთ, რომ კარგად გამოშრეს.
კრემისთვის: ათქვიფეთ მიქსერით არაჟანი და შაქარი.
წაუსვით თითოეულ ბისკვიტს კრემი, ბოლოს კი მოაყარეთ დაფხვნილი ჩამონაჭერი კიდეები. მოახეხეთ შოკოლადი.
შედგით მაცივარში მთელი ღამით.


ტეგები:
ნამცხვარი დესერტი ნანახია: 16513