"ეკონომიური" კატლეტები: დაგატყვევებთ თავისი გემოთი და ორიგინალურობით!
"ეკონომიური" კატლეტები: დაგატყვევებთ თავისი გემოთი და ორიგინალურობით!
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნებისმიერი ხორცის ფარში - 500 გ
  • შვრიის ფანტელი - 2 ს/კ
  • რძე - 0,5 ჭიქა
  • კვერცხი 2 ცალი
  • ხახვი - საშუალო ზომის, 1 თავი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • კარტოფილი - 2 დიდი თავი
  • სოუსისთვის:
  • ხახვი - 1 საშუალო თავი
  • ფქვილი - 1 ს/კ
  • ტომატპასტა - 2 ს/კ
  • არაჟანი ან ნაღები - 2 ს/კ
  • მარილი და პილპილი - სასურველი სანელებლები, გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადება:
მოამზადეთ ფარში. ამისთვის ათქვიფეთ კვერცხი, ადუმატეთ რძე. დაასხით მიღებული მასა შვრიის ფანტელს და გააჩერეთ, რომ დალბეს. ხახვი და ნიორი დაჭერით წვრილად, შეურიეთ ფარშს, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, დაუმატეთ დამბალი შვრიის ფანტელი, ყველაფერი კარგად აურიეთ.
კარტოფილი გაფცქვენით და დაჭერით მოგრძო, პატარა მაჭრებად.
გააკეთეთ ფარშისგან ოვალური ბლინი და დადეთ მასზე კარტოფილის ნაჭერი.
კიდეები შეაერთეთ, რათა მ ოზადებისას კარტოფილის ნაჭერი არ გამოვარდეს.
შეწვით კატლეტები ზეთში ყველა მხრიდან და მოათავსეთ ცეცხლგამძლე ფორმაზე.
მოამზადეთ სოუსი. ხახვი დაჭერით წვრილად და მოხრაკეთ იმ ტაფაში, სადაც კატლეტები შეწვით. ტომატპასტა გახსენით წყალში. არაჟანში ან ნაღებში გახსენით ფქვილი კარგად, შეურიეთ ტომატპასტას, და უმატეთ მარილი, პილპილი და სასურველი სანელებლები. დაასხით მოხრაკულ ხახვს და ხრაკეთ კიდევ თავდახურულ ტაფაში 5 წუთი. შემდეგ მოასხით კატლეტებს მიღებული სოუსი.
შედგით ღუმელში 20 წუთი და აცხვეთ 180-200 გრადუსზე.


ტეგები:
სოუსი კატლეტი ნანახია: 19996