მომზადება:გარეცხეთ ტკბილი წიწაკა და მოათვსეთ ღუმელის ფირფიტაზე. შედგით 200 გრადუს ტემპერატურაზე და აცხვეთ გამოქებამდე. კარგია თუ გრილი გაქვთ: უკეთესი გამოვა!შემწვარი წიწაკები მოათვსეთ პოლიეთილენის პაკეტში და შეუკარით თავი. გაატარეთ ორთქლის აბაზანაზე რამდენიმე წუთი, შემდეგ კი გააცალეთ კანი. რა თქმა უნდა, თესლიც.ხახვი დაჭერით ნახევარწრეებად და მოხრაკეთ ბლომად ზეთში.მოხრაკული ხახვი, ნიორი, წიწაკა ჩილი და შემწვარი ტკბილი წიწაკა გაატარეთ ხორცისსაკეპ მანქანაში. გადაიტენთი მიღებული მასა ქვაბში, დაასხით ზეთი, დაუმატეთ მარილი, შაქარი და დადგით ცეცხლზე.ადუღების შემდეგ ხარშეთ სოუსი 10 წუთ, შემდეგ გასინჯეთ, დაარეგულირეთ მარილის რაოდენობა, დაუმატეთ ძმარი ან ლიმონის წვენი და კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ გაანაწილეთ გასტერილებული ქილებში, დააფარეთ ხუფი და შეფუთეთ ადიელაში, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება.