მომზადებამოცხარი გავრეცხოთ, გავარჩიოთ და დავაყაროთ შაქარი. როცა წვენს გაუშვებს, დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ ვაჟინი შესქელდება და კენკრა მოიხარშება. ცხელ-ცხელი მურაბა ქილებში ჩავასხათ.მურაბა შეგვიძლია მიკროტალღურ ღუმელშიც მოვხარშოთ – შაქარარეული კენკრა მინის ან სხვა შესაბამისი ჭურჭლით შევდგათ მიკროტალღურ ღუმელში 5 წუთი ვხარშოთ და შევაგრილოთ. ეს პროცედურა კიდევ 2-ჯერ გავიმეოროთ და ქილებში ჩავასხათ.ჟურნალი "გემრიელი" (აგვისტოს ნომერი)