საბაიონი
საბაიონი
დრო 20წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
საბაიონი ცნობილი იტალიური ნუგბარია, რომლის გამოგონებაც იტალიელ კონდიტერს, ბართოლომეო სკაპის მიეწერება. დესერტი წარმოადგენს კვერცხისა და შაქრისგან მომზადებულ კრემს ღვინის დამატებით. საბაიონში გამოიყენება ღვინის სახეობები – პროსეკო და მარსალა, თუმცა თუ არა გვაქვს, ჩვეულებრივი, თეთრი მშრალი ღვინოც სავსებით მისაღებია.

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 4
  • შაქარი - 150 გ
  • თეთრი ღვინო - 200 მლ
  • ვანილი
  • ნუში - მოსართავად
მომზადების წესები
6 კვერცხის გული და შაქარი ავთქვიფოთ, შევურიოთ თეთრი მშრალი ღვინო და ვანილი. მასა მოვათავსოთ მინის ან მეტალის ჭურჭელში და მოვხარშოთ ორთქლის აბაზანაზე. საამისოდ პატარა ქვაბში 1/3-ზე ჩავასხათ წყალი და ავადუღოთ. ქვაბზე დავდგათ კრემით სავსე ჯამი. წყალი ქვაბის ძირს არ უნდა ეხებოდეს. კრემს ვურიოთ, რომ არ მიიწვას. როდესაც შესქელდება, გადმოვდგათ, ჩავსახათ სასურველ ფორმებში და კარგად გავაციოთ. მზა დესერტი მივირთვათ ნუშთან ერთად.

კრემის მომზადებას დასჭირდება დაახლოებით 20 წუთი, გასაციებლად კი სასურველია 2 საათით შევდგათ მაცივარში. საბაიონი შეგვიძლია მივირთვათ როგორც დესერტი და ასევე გამოვიყენოთ როგორც სოუსი ხილის სალათებისა და სხვადასხვა დესერტის მოსამზადებლად.



ტეგები:
შაქარი კვერცხი ღვინო ნანახია: 21371