გსურთ, გასინჯოთ მართლაც უგემრიელესი ტორტი? გამოაცხეთ "ივან-და-მარია"
გსურთ, გასინჯოთ მართლაც უგემრიელესი ტორტი? გამოაცხეთ "ივან-და-მარია"
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კრემი:
  • ლიმონის წვენი - რამდენიმე წვეთი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კვერცხის ცილა - 3 ცალი
  • ბეზე:
  • გამაფხვიერებელი - 10 გ
  • ფქვილი - 2,5 ჭიქა
  • ვანილინი
  • კარაქი - 200 გ
  • შაქარი 1 ჭიქა
  • კვერცხის გული - 3 ცალი
  • ბისკვიტი:
  • კარაქი - 180 გ
  • შედედებული რძე - მოხარშული, 1 ქილა
  • კონიაკი - 1 ს/კ
  • არაქისი - 200 გ
  • შავი შოკოლადი - 50 გ
მომზადების წესები
მომზადება:
ბისკვიტი:
კვერცხის გული ათავიფეთ შაქრთან და ვანილინთან ერთად. დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღაბამდე.
ნელ-ნელა შეურიეთ გამაფხვიერებელ არეული ფქვილი.
მოზილეთ რბილი ცომი და გაყავით 3 თანაბარ ნაწილად. მოათავსეთ 30 წთ მაცივარში.
ბეზე:
ათთთქვიფეთ ცილა და შაქარი, დაუმატეთ რამდენიმე წვეთი ლიმონის წვენი. ათქვიფეთ მკვრივი მასის მიღებამდე.
გააბრტყელეთ ცომის 3 ნაწილი რიგრიგობით. თითოეულს წაუსვით ათქვეფილი ბეზე (თითოს 1/3). აცხვეთ ფირფიტები 160 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში.
კრემი:
ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი და მოხარშული შედედებული რძე.
მშრალ ტაფაზე მოხალეთ არაქისი, გაფცქვენით, დაჭერით.
დაუმატეთ არაქისი კრემს, ცოტაოდენი დაიტოვეთ მოსაყრელად.
ააწყვეთ ტორტი: გაშლილ ლანგარზე დადეთ ბისკვიტის პირველი ფენა, წაუსვით კრემის ნახევარი, დაადეთ მეორე ბისკვიტი ბეზეთი დაბლა, წაუსვით კრემის მეორე ნაწილი, დაადეთ მე-3 ბისკვიტი ბეზეთი დაბლა.
მოასხით გამდნარი შოკოლადი და მოაყარეთ დარჩენილი არაქისი.
მოათავსეთ ტორტი მთელი ღამით მაცივარში.
მეორე დღეს გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ტორტი კრემი ბეზე ნანახია: 89879