ლეღვის არომატული მურაბა მარტივად
ლეღვის არომატული მურაბა მარტივად
დრო 12წთ
ულუფა 5
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ლეღვი - 3 კგ
  • შაქარი - 3 კგ
  • წყალი - 3 ჭიქა
  • ვანილი
მომზადების წესები

მომზადება
შაქარს დავასხათ წყალი და წამოვადუღოთ. ლეღვი გავრეცხოთ, ჩანგლით დავჩხვლიტოთ. შაქარი და წყალი გავაცხელოთ, რომ სიროფი წარმოიქმნას, ჩავყაროთ ლეღვები და ვადუღოთ 5-7 წთ. შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაცივოთ ბოლომდე. ასე გავიმეოროთ 3-ჯერ. ბოლოს დავუმატოთ ვანილი. თუ ზამთრისთვის ვაპირებთ შენახვას, მურაბა მდუღარე ჩავასხათ სტერილურ ქილებში და სახურავები კარგად დავაფაროთ.
ჟურნალი "გემრიელი" (აგვისტოს ნომერი)
 

ტეგები:
მურაბა ლეღვი ნანახია: 47313