კიში ფილოს ცომით
კიში ფილოს ცომით
დრო 40წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
საერთოდ, კლასიკურ რეცეპტებში კიში ფხვიერი, უშაქრო ცომით კეთდება. მაგრამ ზოგჯერ თავს ცვლილებების შეტანის უფლებაც უნდა მივცეთ. მაგალითად, მშვენიერი ვარიანტია ფენოვანი ცომი! თუმცა ამჯერად უფრო შორს წავიდეთ და ფილოს ცომი ვცადოთ :)

ინგრედიენტები

  • ფილოს ცომი - 6-8 ფურცელი
  • ზეთი ან გამდნარი კარაქი - ფენებს შორის წასასმელად
  • ბროკოლი - 100 გ
  • ქამა სოკო - 100-150 გ
  • ქათმის ფილე - 1 ნაჭერი
  • ხახვი - სურვილით
  • სოუსისთვის
  • ნაღები 20%-იანი - 200 მლ
  • კვერცხი - 2
  • მუსკატის კაკალი (ჯავზი)
  • პილპილი
  • მარილი
  • გახეხილი ყველი
მომზადების წესები
ფორმაში ჩავდოთ ფილოს ფურცლები სათითაოდ, თან გადავუსვათ ცხიმი ფუნჯით. ფორმის გარეთ გადაშვერილი ნაწილები შეგვიძლია ჩავუკეცოთ ან სულაც ასე დავტოვოთ.
ბროკოლი 2 წუთით გამოვატაროთ მარილიან მდუღარე წყალში, შემდეგ გადავწუროთ.
დაჭრილი სოკო შევბრაწოთ ხახვთან ან მის გარეშე
ქათმის ფილე კი დავჭრათ მომცრო ნაჭრებად.
ეს ყველაფერი გავანაწილოთ ცომის ზედაპირზე.
მოვამზადოთ სოუსი: ხელის სათქვეფით კარგად შევურიოთ კვერცხი, ნაღები, შავი პილპილი და მწიკვი მარილი. ჩავახეხოთ ცოტა მუსკატის კაკალი. სოუსი მოვასხათ ცომზე, მოვაყაროთ გახეხილი ყველი.
თუ ყველზე ცოტაოდენ საფანელს მოვაფრქვევთ, უფრო ხრაშუნა ქერქი ექნება.
გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე, დაახლოებით 20-30 წთ, სანამ ცომი მოიბრაწება.