მომზადება:გაალღვეთ ცომი შეფუთვაზე მოცემული ინსტრუქციის თანახმად.მოხარშეთ სიროფი: ჯამში ჩაყარეთ შაქარი, დაასხით ცივი წყალი, დადგით ცეცხლზე და ისე, რომ ურიოთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ თაფლი და ლიმონის წვენი. ადუღეთ 5-7 წუთი. გააგრილეთ სიროფი (ეს აუცილებელია!).აძენძეთ ცომი, გააცალკევეთ ძაფები ერთმანეთისგან. კარაქი გაადნეთ, დაუმატეთ თაფლი, აურიეთ და დაასხით ცომს. კარგად აურიეთ, რომ კარაქი და თაფლი თანაბრად მოედოს ცომს.წაუსვით გამოსაცხობ ფორმას კარაქი.გაყავით ცომი 2 ნაწილად, ერთი ნაწილი მოათავსეთ ფორმაში და კარგად ჩატკეპნეთ. ზემოდან გაანაწილეთ ხაჭო (ან რიკოტას ყველი), მასზე კი ცომის მორე ნაწილი და კვლავ კარგად დატკეპნეთ.შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთი, სანამ ზედაპირი არ მოიბრაწება.გამოიღეთ ფორმა ღუმელიდან და ცხელ-ცხელ ღვეზელს მოასხით ცივი სიროფი.გააჩერეთ ღვეზელი ოთახის ტემპერატურაზე 5-6 საათი.შემდეგ კი გემრიელად მიირთვით.აქვე იხილეთ, როგორ მოვამზადოთ შინ კადაიფის ცომი