უგემრიელესი თურქული დესერტი კნაფე
უგემრიელესი თურქული დესერტი კნაფე
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 600 გ
  • სიროფისთვის:
  • თაფლი - 2 ს/კ
  • კარაქი - 130 გ+30 გ ფორმაზე წასასმელად
  • ნადუღი, ხაჭო ან რიკოტა - 500 გ
  • გაყინული ან შინ მომზადებული ცომი კადაიფი - 450 გ
  • ცივი წყალი - 400 მლ
  • თაფლი - 3 ს.კ
  • ლიმონის წვენი - 1 ს/კ
მომზადების წესები
მომზადება:
გაალღვეთ ცომი შეფუთვაზე მოცემული ინსტრუქციის თანახმად.
მოხარშეთ სიროფი: ჯამში ჩაყარეთ შაქარი, დაასხით ცივი წყალი, დადგით ცეცხლზე და ისე, რომ ურიოთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ თაფლი და ლიმონის წვენი. ადუღეთ 5-7 წუთი. გააგრილეთ სიროფი (ეს აუცილებელია!).
აძენძეთ ცომი, გააცალკევეთ ძაფები ერთმანეთისგან.
კარაქი გაადნეთ, დაუმატეთ თაფლი, აურიეთ და დაასხით ცომს. კარგად აურიეთ, რომ კარაქი და თაფლი თანაბრად მოედოს ცომს.
წაუსვით გამოსაცხობ ფორმას კარაქი.
გაყავით ცომი 2 ნაწილად, ერთი ნაწილი მოათავსეთ ფორმაში და კარგად ჩატკეპნეთ. ზემოდან გაანაწილეთ ხაჭო (ან რიკოტას ყველი), მასზე კი ცომის მორე ნაწილი და კვლავ კარგად დატკეპნეთ.
შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთი, სანამ ზედაპირი არ მოიბრაწება.
გამოიღეთ ფორმა ღუმელიდან და ცხელ-ცხელ ღვეზელს მოასხით ცივი სიროფი.
გააჩერეთ ღვეზელი ოთახის ტემპერატურაზე 5-6 საათი.
შემდეგ კი გემრიელად მიირთვით.
აქვე იხილეთ, როგორ მოვამზადოთ შინ კადაიფის ცომი

ტეგები:
ცომი ხაჭო დესერტი ნანახია: 3851