მომზადება:ამ დახვეწილი დესერტისთვის უმჯობესია შეარჩიოთ მომჟაო-მოტკბო ვაშლი. დაჭერით თითოეული ვაშლი თხელ ნაჭრებად და მჭიდროდ დაალაგეთ ღუმელის ფირფიტაზე, ზემოდან მოაყარეთ შაქარი, დარიჩინი და ლიმონმჟავა.მოათავსეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით. შემდეგ გადაიტანეთ ვაშლი პერგამენტზე, მოაყარეთ ისევ ცოტაოდენი შაქარი და გააჩერეთ 2-3 დღე. მზა ვაშლის მურაბა შეგიძლიათ შეინახოთ მშრალ ადგილას, ოთახის ტემპერატურაზე, მინის ქილებში.