მომზადება:გაახურეთ ღუმელი 220 გრადუსამდე. გახეხეთ ცედრა. დაფქვით ნიგოზი.მიქსერით ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი და შაქრის პუდრა ერთგვაროვანი, კრემისებური მასის მიღებამდე. სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხი. გაცერით ფქვილი და შეურით გამაფხვიერებელი. ნელ-ნელა შეაზილეთ ცომს. გაყავით ცომი 2 თანაბარ ნაწილად.რძეში გახსენით კაკაოს ფხვნილი. დაუმატეთ ცომის ერთ ნაწილს. მეორე ნაწილს შეურიეთ დაფქული ნიგოზი და ლიმონის ცედრა.კექსის ფორმას წაუსვით კარაქი. ჩაასხით მასში ჯერ 2 ს/კ შოკოლადის ც ომი, შემდეგ ნიგვზიანი... ასე განაგრძეთ, სანამ ცომის ორივე ნაწილი არ გათავდება.ბოლოს აურიეთ ჩანგლის ყურით, რათა მიიღოთ მარმარილოსებრი ორნამენტი.დაუკელით ღუმელს 180 გრადუსამდე და შედგით კექსი საშუალო თაროზე. აცხვეთ 1 საათი და 10 წუთი. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. თუ კექსი თავზე დაიბრაწა, ხოლო გული კვლავ სველი აქვს, დააფარეთ თავზე ფოლგა და განაგრძეთ ცხობა.გამომცხვარი კექსი გააგრილეთ 5 წუთით ფორმაშივე, შემდეგ გადმოიღეთ ცხაურზე და ბოლომდე გააცივეთ.გემრიელად მიირთვით