ტოლმა ბერძნულად - ვაზის ფოთოლში გახვეული ბოსტნეული
ტოლმა ბერძნულად - ვაზის ფოთოლში გახვეული ბოსტნეული
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • თავშავა (ორეგანო) - 1 ჩ/კ
  • ოხრახუში - 1/2 კონა
  • წყალი - 1 ჭიქა
  • ლიმონი - 1 ცალი
  • ვაზის ფოთლები - 200 გ
  • ყაბაყი - 1 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 1 ჭიქა
  • პომიდორი - 3 ცალი
  • ხახვი - 1 მოზრდილი თავი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
დააბლენდერეთ ხახვი, კანგაცლილი პომიდორი და კუბიკებად დაჭრილი ყაბაყი. დაბლენდერებულ ბოსტნეულის ნარევს დაუმატეთ ბრინჯი, ზეითუნის ზეთი და წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, ასევე დაამატეთ სანელებლები და მარილი გემოვნებით. კარგად არეული ინგრედიენტები გაახვიეთ ვაზის ფოთლებში.
ქვაბში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი და მასში მოათავსეთ ვაზის ფოთლის ტოლმა, დაასხით 1 ჭიქა წყალი და დააწურეთ ერთი ლიმონი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაბალ ცეცხლზე ხარშეთ კიდევ 30-40 წუთი, სანამ ბრინჯი არ დარბილდება.
სუფრასთან მიიტანეთ არაჟანთან ან მაწონთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ბოსტნეული ტოლმა ვაზის ფოთოლი ნანახია: 8555