მომზადება:გაახურეთ ღუმელი 220 გრადუსზე. დიდ ქვაბში, მარილწყალში მოხარშეთ მაკარონი, გაწურეთ და გააგრილეთ>გაახურეთ ზეითუნის ზეთი ღრმა ტაფაში, მოხრაკეთ წვრლად დაჭრილი ხახვი.მოაყარეთ მარილი და პილპილი, შემდეგ წვრილად დაჭრილი ან დაჭყლეტილი ნიორი და ხრაკეთ კიდევ 1-2 წუთი.დაუმატეთ ხორცის ფარში და შუშეთ, სანამ ხორცი ბოლომდე არ მომზადდება.დაუმატეთ დაჭრილი პომიდორი და ტომატპასტა, შემდეგ ბაზილიკი, ორეგანო და მსხვილად დაფქული წითელი წიწაკა.დაუკელით ცეცხლს და თუშეთ 10 წუთის განმავლობაში.ღრმა ჯამში ერთმანეთში აურიეთ ნაღების ყველი და არაჟანი.მოათავსეთ მოხარშული მაკარონი ღუმელის ფირფიტაზე, ზემოდან გაანაწილეთ არაჟანშერეული ნაღების ყველი.შემდეგ თანაბრად გაანაწილეთ ხორცი ტომატის სოუსში, მოაყარეთ გახეხილი ყველის ნარევი.შედგით ღუმელში და აცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ ყველი არ გადნება.მიირთვით ცხელ-ცხელი.