წითელი მოცხარის საწებელი
წითელი მოცხარის საწებელი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე
შეინახე რეცეპტი
ეს საწებელი ძალიან უხდება შემწვარ ხორცეულს, იქნება ეს ღორის,საქონლისა თუ ქათმის . ძალიან გემრიელი გამოდის ალუბლითაც.

ინგრედიენტები

  • წითელი მოცხარი, გარჩეული - 500 გ
  • თესლიანი ქინძი - 1 კონა
  • ქონდარი - 3-4 ტოტი
  • მწარე წითელი წიწაკა, თესლების გარეშე - 1 ცალი, პატარა
  • მარილი
  • ნიორი - 3-4 კბილი
მომზადების წესები
მწვანილები გავარჩიოთ,მოვაცილოთ ფოთლები ღეროდან. ნიორთან და წიწაკასთან ერთად დავნაყოთ, ბლენდერში დავაქუცმაცოთ ან სულაც ხელით დავჭრათ ძალიან წვრილად. აუცილებლად შევურიოთ ქინძის მწვანე თესლებიც.
მოცხარი დავჭყლიტოთ ( კარტოფილის საჭყლეტით ან ხელით) და წამოვადუღოთ რამდენიმე წუთით. შევურიოთ მწვანილიანი მასა,დავამატოთ მარილი. უფრო ერთგვაროვანი კონსისტენციისთვის შეგვიძლია დავაბლენდეროთ.
გაცივებული საწებელი შევინახოთ მაცივარში.
მწვანილის და ნიორ-წიწაკის რაოდენობა აბსოლუტურად დამოკიდებულია ჩვენს გემოვნებაზე და შეგვიძლია შევცვალოთ რაოდენობა. თუ მთლიანი წიწაკა არ გვაქვს, მსხვილად დაფქული გამოიყენეთ.

ტეგები:
საწებელი მოცხარი ქინძი ნანახია: 17674