უნაზესი ღვეზელი "ჟულიენი"
უნაზესი ღვეზელი "ჟულიენი"
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ცომი:
  • ფქვილი - რამდენსაც შეიზელს
  • კარაქი ან მარგარინი - 250 გ
  • არაჟანი - 500 გ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • სოდა - 1/2 ჩ/კ
  • მარილი 1/4 ჩკ
  • შაქარი - 1/2 ჩ/კ
  • გულსართისთვის:
  • ქათმის ფილე - 300 გ
  • ქამა სოკო - 200 გ
  • თეთრი ხახვი - 1 თავი
  • გახეხილი ყველი, მაგარი სახეობის - 300 გ
  • ნაღები - 10 %-იანი, 150 გ
მომზადების წესები
მომზადება:
თავდაპირველად მოამზადეთ ცომი: გაადნეთ მარგარინი ან კარაქი, დაუმატეთ არაჟანი.
შემდეგ დაუმატეთ კვერცხი, მარილი, შაქარი და სოდა. ნელ-ნელა შეაზილეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გააჩერეთ ცომი 20 წუთ.
ამასობაში მოამზადეთ გულსართი: ქათმის ფილე მოხარშეთ, გააგრილეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
ქამა სოკო დაჭერით და მოხრაკეთ ზეთში, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და ხრაკეთ, სანამ ხახვი არ დარბილდება.
შემდეგ დაუმატეთ ქათმის ფილე და კვლავ გაარძელეთ თუშვა 2-5 წუთის განმავლობაში.
შემდეგ დაუმატეთ ნაღები და კვლავ ადუღეთ 5 წუთი.
მზა ცომი გააბრტყელეთ და გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაზე.
გაანაწილეთ მასზე გულსართი.
გახეხეთ ყველი მსხვილად და მოაყარეთ ღვეზელს.
შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ღვეზელი გულსართი ნანახია: 8206