ტარტალეტები მოხარშული კრემით და მოცვით
+ N/A
ტარტალეტები მოხარშული კრემით და მოცვით
დრო 2წთ
ულუფა 20
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი ან მარგარინი - 250 გ
  • ფქვილი - 3 ჭიქა
  • შაქარი - 2,5 ს/კ
  • კვერცხის გული - 3 ცალი
  • სოდა 0,5 ჩკ
  • მწიკვი მარილი
  • მწიკვი ვანილი
  • კრემი:
  • რძე - 3 ჭიქა, 750 მლ
  • ფქვილი - 0,5 ჭიქა
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • სახამებელი - 2 ს/კ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • კარაქი - 2 ს/კ
  • შავი მოცხარი - 2 ჭიქა
მომზადების წესები
მომზადება
შაქარი, რძე, ფქვილი ავურიოთ და ქვაბით დაბალ ცეცხლზე დავდგათ. მუდმივი მორევით მოვხარშოთ კრემი. წამოდუღებისთანავე გადმოვდგათ, შევათქვიფოთ კვერცხი, მარილი, ვანილი და კარაქი. კრემი გავაცივოთ.
გამდნარ კარაქში ჩავყაროთ შაქარი, ფქვილი, სოდა, მარილი, ვანილი და მოვზილოთ ცომი. ცომი დავყოთ დაახლოებით 20 გუნდად (ტარტალეტის ფორმას გააჩნია) და ფორმებში თხელ ფენად მოვათავსოთ. ხელით გავუკეთოთ გვერდები. გამოვაცხოთ, სანამ გაოქროსფრდება 200 გრადუსზე.
ტარტალეტები ფრთხილად გადმოვიღოთ ფორმებიდან, გავაგრილოთ, ამოვავსოთ კრემით და მოვრთოთ მოცვით.

ჟურნალი "გემრიელი" (სექტემბრის ნომერი)
ტეგები:
კრემი ხილი ტარტალეტები ნანახია: 4042