მომზადებაშაქარი, რძე, ფქვილი ავურიოთ და ქვაბით დაბალ ცეცხლზე დავდგათ. მუდმივი მორევით მოვხარშოთ კრემი. წამოდუღებისთანავე გადმოვდგათ, შევათქვიფოთ კვერცხი, მარილი, ვანილი და კარაქი. კრემი გავაცივოთ.გამდნარ კარაქში ჩავყაროთ შაქარი, ფქვილი, სოდა, მარილი, ვანილი და მოვზილოთ ცომი. ცომი დავყოთ დაახლოებით 20 გუნდად (ტარტალეტის ფორმას გააჩნია) და ფორმებში თხელ ფენად მოვათავსოთ. ხელით გავუკეთოთ გვერდები. გამოვაცხოთ, სანამ გაოქროსფრდება 200 გრადუსზე.ტარტალეტები ფრთხილად გადმოვიღოთ ფორმებიდან, გავაგრილოთ, ამოვავსოთ კრემით და მოვრთოთ მოცვით.ჟურნალი "გემრიელი" (სექტემბრის ნომერი)