დრო
1წთ
ულუფა
0
სირთულე
საშუალო
შეინახე
რეცეპტი
ინგრედიენტები
- ზეთი - 1 ჭიქა
- კვერცხი - 3 ცალი
- შაქარი - 2 ჭიქა
- ფქვილი - 3 ჭიქა
- სოდა 1 ჩკ
- ვანილის ექსტრაქტი - 2 ჩ/კ
- დაჭრილი ნიგოზი - 1 ჭიქა
- ვაშლი - გაფცქვნილი და დაჭრილი, 3 ჭიქა
- კარამელის მინანქარი
- გამდნარი კარაქი - 1/2 ჭიქა
- ყავისფერი შაქარი - 1 ჭიქა
- შედედებული რძე - 1/4 ჭიქა
- ვანილის შაქარი - 1/2 ჩ.კ
მომზადების წესები
მომზადება:
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. წაუსვით გამოსაცხობ ფორმას ზეთი.
ზეთი, შაქარი და კვერცხი ათქვიფეთ. დაუამტეთ ფქვილი და სოდა, ვანილი, ნიგოზი და ვაშლი.
მოათავსეთ ცომი ფორმაში და აცხვეთ 45-50 წუთი.
შემდეგ გააცივეთ ღვეზელი და მოამზადეთ მინანქარი. ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში აურიეთ, დადგით დაბალ ცეცხლზე და ხარშეთ 2 წუთის განმავლობაში. ჩადგით ჯამი გაყინულ წყალში და ათქვიფეთ. მზა მინანქარი წაუსვით გამომცხვარ და გაცივებულ ღვეზელს.