კარტოფილის რულეტები ალუპარტები: უგემრიელესი სამარხო კერძი!
კარტოფილის რულეტები ალუპარტები: უგემრიელესი სამარხო კერძი!
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
თუ ჯერ არ გაგისინჯავს ინდური სამზარეულო, ზუსტად ის დროა, ეს გააკეთო! გთვაზობთ უგემრიელესი ტრადიციული, ინდური კერძის რეცეპტს, რომელსაც განსაკუთრებით მარხვაზე მყოფნი, ან ვეგეტარიანელები დააფასებენ.

ინგრედიენტები

  • ცომი:
  • წყალი - 100 მლ
  • მარილი - 0,5 ჩ/კ
  • ფქვილი - 200 გ
  • ზეთი - 1 ს/კ
  • მწიკვი კურკუმა - სურვილისამებრ, ფერის მისაცემად
  • გულსართისთვის:
  • კარტოფილი - 4 ცალი, საშუალო ზომის
  • შაქარი - 1 ჩ/კ
  • მარილი - 1,5 ჩ/კ
  • მწვანილი ( ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი) - 1 კონა
  • ქარის ფხვნილი - 1/4 ჩ/კ
  • დაფქული ჯანჯაფილი - 1/6 ჩ/კ
  • ქუნჯუთის ან სეზამის მარცვლები - 1,5 ჩ/კ
მომზადების წესები
მომზადება:
კარგად გარეცხეთ კარტოფილი და მოხარშეთ კანიანად. გააცივეთ. როცა შეგრილდება, გაფცქვენით და დაჭყლიტეთ. დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილი, ქუნჯუთი, მარილი, შაქარი და სანელებლები. ყველაფერი კარგად აურიეთ. გულსართი მზად არის!
ცომისთვის: ფქვილში აურიეთ კურკუმა, მარილი, წყალი და ზეთი. მოზილეთ ელასტიკური ცომი , გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააჩერეთ 30 წუთი.
შემდეგ გააბრტყელეთ ცომი 3-4 მმ სისქის ფირფიტად. გადაიტანეთ გაცივებული გულსართი და ხელით გააბრტყელეთ ცომის მთელ ზედაპირზე. გადაახვიეთ რულეტად.
დაჭერით რულეტი 1,5-2 სმ სისქის ნაჭრებად და დაალაგეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე.
გაახურეთ ტაფაზე 1-2 ს/კ ზეთი და შეწვით რულეტები ყველა მხრიდან.


ტეგები:
კარტოფილი რულეტი ნანახია: 5514