მომზადება:გოგრის პიურეს მოსამზადებლად დაგჭირდებათ დაახლოებით 0,5 კგ გოგრა. გაფცქვენით, დაჭერით და მოათავსეთ ლითონის პერგამენტდაფენილ ფირფიტაზე. აცხვეთ ღუმელში დაახლოებით 30 წუთი. შემწვარი გოგრა დაჭყლიტეთ პიურეს საჭყლეტით.ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი ათქვიფეთ კარაქთან ერთად. ისე, რომ არ შეწყვიტოთ თქვეფა, დაუმატეთ სათითაოდ კვერცხი. ნელ-ნელა შეაზილეთ ფქვილი და გამაფხვირებელი ერთად, დარიჩინი და კარგად აურიეთ.დაუმატეთ გოგრის პიურე, შოკოლის ნატეხები და დაჭრილი ნიგოზი.კექსის ფორმას წუასვით კარაქი და მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი. გადაიტანეთ ცომი ფორმაში.აცხვეთ 180 გრადუსზე 40-45 წუთი. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.გამოიღეთ ნარინჯისფერი საოცრება, გააცივეთ და დატკბით...