მომზადება:კლიარისთვის ერთმანეთში აურიეთ სახამებელი, ფქვილი, მარილი, შაქარი და გამაფხვიერებელი.ამ მშრალ მასას ნელ-ნელა დაუმატეთ ზეთი და ოთახის ტემპერატურის წყალი და თან შეუჩერებლად ურიეთ. კლიარი არ უნდა იყოს ძალიან თხელი (დაახლოებით სქელი ბლინის/ოლადის ცომის კონსისტენციის). შემდეგ დაუმატეთ ქუნჯუთი, აურიეთ და გააჩერეთ 15 წუთი მაცივარში.ამ დროს გაასუფთავეთ და გაწმინდეთ სველი ტილოთი (არ გარეცხოთ!). დაჭერით თხელ ნაჭრებად.ჩაასხით სქელძირიან ქვაბში 300 მლ ზეთი. სოკოს თითოეული ნაჭერი ამოავლეთ კლიარში, დააცადეთ, რომ ჩამოიღვენთოს ზედმეტი მასა და ფრთხილად ჩადეთ გახურებულ ზეთში.სოკოს ერთი პარტიის შეწვას 3-4 წუთი დაჭირდება. 1,5-2 წუთში სოკო ამოაბრუნეთ. მზა სოკო გადმოიღეთ ქაღლდის ხელსახოცებზე, რათა მოცილდეს ზედმეტი ცხიმი.გემრიელად მიირთვით.