მომზადებაწაბლს დავასხათ თბილი წყალი და 1 სთ. გავაჩეროთ, შემდეგ ჩავყაროთ ქვაბში, თავიდან დავასხათ ცივი წყალი და 6-8 წუთი ვხარშოთ. წაბლი გადავიტანოთ ქაღალდდაფენილ თუნუქის ფურცელზე და 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შევდოთ. 2-3-ჯერ გადავაკლოთ ცივი წყალი. 35 წუთში გამოვიღოთ, ჩავყაროთ ჯამში, დავაფაროთ ტილო და დავდგათ, რომ გაგრილდეს. წაბლი ფრთხილად გავარჩიოთ. ტაფაზე დავასხათ წყალი, დავუმატოთ შაქარი და წამოვადუღოთ. როცა გაიხსნება, დავაყაროთ წაბლი და ვურიოთ, სანამ გარშემო შაქრის ფენას გაიკეთებს. წაბლი გადავიტანოთ სასურველ ჭურჭელში და შევაგრილოთ. მოსართავად მოვაყაროთ დარიჩინიანი შაქრის პუდრი.ჟურნალი "გემრიელი" (ოქტომბრის ნომერი)