მომზადებაკარაქი და შაქარი გავთქვიფოთ გათეთრებამდე. დავუმატოთ კვერცხი და ვთქვიფოთ სანამშაქარი ბოლომდე გაიხსნება. დავუმატოთ არაჟანი, გახეხილი შინდი და დავაცრათ მშრალიინგრედიენტები. გამოვაცხოთ გაშლილ საცხობ ყალიბში 170 გრადუსზე 30-40 წთ. შაქარი, ფქვილი და რძე შევურიოთ ერთმანეთში და ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე ადუღებიდან 7-10 წთ.ცხელშივე ჩავაგდოთ კარაქი და დავუმატოთ ვანილი. გავაცივოთ ოთახის ტემპერატურაზე. ცალკე ავთქვიფოთ ნაღები და ხის კოვზით გადავურიოთ მოხარშულ კრემს. ბისკვიტი გავჭრათ სამ ნაწილად. გადავუსვათ კრემი, ზემოდან მოვახეხოთ შოკოლადი და გავაჩეროთ მაცივარში 3-4 საათი.ჟურნალი "გემრიელი" (ოქტომბრის ნომერი)