უგემრიელესი ნამცხვარი შინდით - ჟურნალ "გემრიელის" ექსკლუზივი
უგემრიელესი ნამცხვარი შინდით - ჟურნალ "გემრიელის" ექსკლუზივი
დრო 5წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 2 ცალი
  • კარაქი - 100 გ
  • გახეხილი შინდი - 100 გ
  • შაქარი - 200 გ
  • არაჟანი - 2 ს/კ
  • გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
  • მწიკვი მარილი
  • მწიკვი ვანილი
  • კაკაო - 2 ს/კ
  • ფქვილი - 250 გ
  • კრემი:
  • რძე - 500 მლ
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • ფქვილი - 5 ს/კ
  • ვანილი
  • კარაქი - 50 გ
  • ნაღები - 200 მლ
მომზადების წესები
მომზადება
კარაქი და შაქარი გავთქვიფოთ გათეთრებამდე. დავუმატოთ კვერცხი და ვთქვიფოთ სანამ
შაქარი ბოლომდე გაიხსნება. დავუმატოთ არაჟანი, გახეხილი შინდი და დავაცრათ მშრალი
ინგრედიენტები. გამოვაცხოთ გაშლილ საცხობ ყალიბში 170 გრადუსზე 30-40 წთ. შაქარი, ფქვილი და რძე შევურიოთ ერთმანეთში და ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე ადუღებიდან 7-10 წთ.
ცხელშივე ჩავაგდოთ კარაქი და დავუმატოთ ვანილი. გავაცივოთ ოთახის ტემპერატურაზე. ცალკე ავთქვიფოთ ნაღები და ხის კოვზით გადავურიოთ მოხარშულ კრემს. ბისკვიტი გავჭრათ სამ ნაწილად. გადავუსვათ კრემი, ზემოდან მოვახეხოთ შოკოლადი და გავაჩეროთ მაცივარში 3-4 საათი.
ჟურნალი "გემრიელი" (ოქტომბრის ნომერი)
ტეგები:
ნამცხვარი ხილი ნანახია: 6680