მომზადებაკარტოფილი გავთალოთ, გავრეცხოთ და დავჭრათ ძალიან თხელ ფირფიტებად. ქვაბში ჩავასხათ ზეთი, დავაყაროთ კარტოფილი და მაღალ ცეცხლზე შევწვათ სანამ ბოლომდე დარბილდება. დავუმატოთ დაჭრილი ხახვი და ტკბილი წიწაკა, გავაჩეროთ ცეცხლზე 5 წუთით. შემდეგ გადმოვდგათ და საწურზე დავწუროთ, ზედმეტი ცხიმი მოვაცილოთ. კვერცხები ავთქვიფოთ მარილთან ერთად და დავასხათ კარტოფილს, ჩავაბრუნოთ ქვაბში და დაბალ ცეცხლზე შევწვათ ჯერ ერთი მხრიდან, შემდეგ მეორედან. ამობრუნებისას ფორმა უნდა შეინარჩუნოს.ჟურნალი "გემრიელი" (ოქტომბრის ნომერი)