მომზადებავაშლი გავთალოთ, ამოვუღოთ გული და ჩავჭრათ რაც შეიძლება თხელ ნაჭრებად ისე, რომ ბოლომდე არ დაიჭრას. გამდნარი კარაქი, შაქარი და დარიჩინი შევურიოთ ერთმანეთს. საცხობყალიბზე დავაწყოთ ვაშლები, კულინარიული ფუნჯით გადავუსვათ მომზადებული მასა, გადავაკრათ ფოლგა და გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე 20 წუთი. ყველაფერი შევურიოთ ერთმანეთს და გამომცხვარ ვაშლებს დავადოთ ზემოდან. შევაბრუნოთ ღუმელში და ფოლგის გარეშე გამოვაცხოთ 10 წუთი. ამ დესერტს ძალიან უხდება ნაყინი. ჟურნალი "გემრიელი" (ოქტომბრი ნომერი)