ვაშლის ნამცხვრის მოყვარულთათვის: იტალიური საფირმო ღვეზელი
ვაშლის ნამცხვრის მოყვარულთათვის: იტალიური საფირმო ღვეზელი
დრო 35წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 50 გ
  • შაქარი - 140 გ
  • კვერცხის გული - 2 ცალი
  • ვაშლი - 4 ცალი
  • ფქვილი - 180 გ
  • რძე - 125 მლ
  • გამაფხვიერებელი - 4 გ
  • მწიკვი მარილი
მომზადების წესები
მომზადება:
კვერცხის გული ათქვიფეთ შაქართან ერთად (3 ს/კ შეინახეთ), თქვიფეთ, სანამ შაქარი არ გადნება და მასა არ გათეთრდება.
კარაქი გაადნეთ და დაუმატეთ ნახევარი კვერცხის მასას. შემდეგ დაუმატეთ რძე და ათქვიფეთ.
ჩაყარეთ მარილი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი. აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ფორმას დააფინეთ საცხობი ქაღლდი და ჩაასხით ცომი.
ვაშლი გაფცქვენით და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.
ჩაალაგეთ ვაშლის ნაჭრები ცომში.
ზემოდან მოასხით დარჩენილი (25 გ) გამდნარი კარაქი და მოაყარეთ გადანახული (3 ს/კ) შაქარი.
აცხვეთ 180 გრადუსზე 30-35 წუთი.


ტეგები:
ვაშლის ღვეზელი ნანახია: 88859