მილიონიანი კერძი: ნაღების ყველით ფარშირებული ბულგარული წიწაკა ქათმისა და ლორშის ქურქში
დრო 40წთ
ულუფა 8
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბულგარული წიწაკა - 8 ცალი
  • ნაღების ყველი (”ფილადელფია” ან მასკარპონე) - 230 გ
  • ქათმის ფილე - თხლად დაჭრილი 8 ნაჭერი
  • ბეკონის ან ლორის ფირფიტები - 8 ცალი
  • მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადება:
გაახურეთ ღუმელი 190 გრადუსზე
ბულგარული გაასუფთავეთ თესლისგან ისე, რომ არ დააზიანოთ.
ქათმის ფილე დაჭერით თხლად, რათა მარტივად გადაახვიოთ.
გაავსეთ ბულგარული ნაღების ყველით.
შემოახვიეთ ქათმის ფილეს ერთი ნაჭერი, შემდეგ კი ლორის ფირფიტა. დაამაგრეთ კბილის ჩხირით.
მოათავსეთ ცხიმწასმულ ლითონის ფირფიტაზე და აცხვეთ 40 წუთი, სანამ ლორი და ქათმის ფილე არ დაიბრაწება.
მიირთვით ცხელ-ცხელი!