ფრიტიურში შემწვარი მოხარშული ცომის სპირალები ვანილის ნაყინით
ფრიტიურში შემწვარი მოხარშული ცომის სპირალები ვანილის ნაყინით
დრო 2წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • წყალი - 3 ჭიქა
  • ზეთი - 1/3 ჭიქა
  • მარილი - 1/2 ს/კ
  • ფქვილი - 2 ჭიქა
  • ზეთი - შესაწვავად
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • დარიჩინი - 1/4 ჭიქა
  • ვანილის ნაყინი
მომზადების წესები
მომზადება:
1. დიდ ქვაბში აადუღეთ წყალი, დაუმატეთ ზეთი და მარილი.
2. დაუმატეთ ფქვილი და გამორთეთ ცეცხლი. სწრაფად ურიეთ, სანამ ერთგვაროვან პასტას არ მიიღებთ.
3. გადაიტანეთ ცომი ვარსკვლავისთავიან საკონდიტრო ტომარაში.
4. დასვით სპირალები პერგამენდაფენილ ლითონის ფირფიტაზე. დაიწყეთ ცენტრიდან და შემოავლეთ წრე, დარწმუნდით, რომ სპირალი მჭიდროდ დაახვიეთ. ნაპრალები არ უნდა დარჩეს.
5. გაყინეთ სპირალები მინუმუმ 2 საათის განმავლობაში.
6. შემდეგ გააცხელეთ ქვაბში ზეთი და შეწვით ღია-ოქროსფრის მიღებამდე.
7. გადაიტანეთ ქაღლდის ხელსახოცზე, რათა მოშორდეს ზედემტი ცხიმი.
8. ცალკე ჯამში ერთმანეთში აურიეთ შაქარი და დარიჩინი.
9. ამოვალეთ თითოეული სპირალი ამ მასაში, დაფერთხეთ, რომ მოშორდეს ზედმეტი.
10. მოათავსეთ ნაყინის ბურთულა ორ დისკს შორის.
გემრიელად მიირთვით.

ტეგები:
ნაყინი მოხარშული ცომი ნანახია: 3434