მომზადება:ჯამში აურიეთ ფქვილი, საფუარი, შაქარი და 0,5 ჩ/კ მარილი.დაუმატეთ დაახლოებით 350 მლ თბილი წყალი და სწრაფი მოძრაობით მოზილეთ რბილი, მაგრამ არა წებოვანი ცომი. თუ საჭირო გახდა, დაუმატეთ კიდევ ფქვილი ან პირიქით წყალი. ზილეთ ცომი სამუშაო მაგიდაზე 5 წუთის განმავლობაში.გააკეთეთ გუნდა და გააჩერეთ 15 წუთი.გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. დააფინეთ პერგამენტი ლითონის ფირფიტაზე. ტომატის სოუსს შეურიეთ ორეგანო. გაყავით ცომი 4 ნაწილად, გააბრტყელეთ თითოეული თხლად, გადაიტანეთ ერთი ფენა გამოსაცხობ ფირფიტაზე და წაუსვით ტომატის სოუსი.მოაწყვეთ ზემოდან გულსართი პიცის 4 ვარიანტისთვის: სოკოთი, ლორით, სალიამით, პომიდვრის ჩირით. დაუმატეთ დაჭრილი ყველი, მოათავსეთ ლორიანი პიცა ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 20 წუთი.ცხელ-ცხელ პიცას მოაყარეთ მწვანე ბაზილიკის ფოთლები და მიიტანეთ სუფრასთან.გემრიელად მიირთვით!