მომზადებაგოგრა მოგრძო ნაჭრებად დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი, ქინძისა და კამის თესლი და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30-40 წუთის განმავლობაში. რუკოლა დაისპანახი გავრეცხოთ და გავაშროთ. თხილი და ნიგოზი მსუბუქად მოვხალოთ და მსხვილადდავჭრათ. ცხელი გოგრა გადავიტანოთ ისპანახისა და რუკოლას ფოთლებზე, მოვაყაროთთხილეული და ყველი, მოვასხათ ერთმანეთში არეული ზეთი და ბალზამირებული ძმარი.ჟურნალი "გემრიელი" (ნოემბრის ნომერი)