შემწვარი გოგრის სალათა
შემწვარი გოგრის სალათა
დრო 1წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • გოგრა - 500-600 გ
  • ქინძის თესლი - 0,5 ს/კ
  • კამის თესლი - 0,5 ს/კ
  • ლიმონის წვენი - 2 ს/კ
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
  • რუკოლა - ან წიწმატი 60 გ
  • ისპანახის ფოთლები - 60 გ
  • ნიგოზი - 2-3 ს/კ
  • თხილი - 1-2 ს/კ
  • ძმარი ბალზამიკო - 5 ს/კ
  • ყველი ფეტა - 70 გ
  • მარილი
მომზადების წესები
მომზადება
გოგრა მოგრძო ნაჭრებად დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი, ქინძისა და კამის თესლი და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30-40 წუთის განმავლობაში. რუკოლა და
ისპანახი გავრეცხოთ და გავაშროთ. თხილი და ნიგოზი მსუბუქად მოვხალოთ და მსხვილად
დავჭრათ. ცხელი გოგრა გადავიტანოთ ისპანახისა და რუკოლას ფოთლებზე, მოვაყაროთ
თხილეული და ყველი, მოვასხათ ერთმანეთში არეული ზეთი და ბალზამირებული ძმარი.

ჟურნალი "გემრიელი" (ნოემბრის ნომერი)
ტეგები:
სალათა გოგრა ნანახია: 5164