ვაფლი ქლიავითა და არაჟნით
ვაფლი ქლიავითა და არაჟნით
დრო 1წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 250 გ
  • მაწონი ან კეფირი - 400 მლ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • გამდნარი კარაქი - 30 გ
  • ზეთი - 30 მლ
  • შაქარი - 40 გ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩ/კ
  • სოდა 0,5 ჩკ
  • მწიკვი მარილი
  • ქლიავის სოუსი
  • ქლიავი - 2 ჭიქა, უკურკო
  • წითელი ღვინო - ნახევრადტკბილი, 1 ჭიქა
  • სახამებელი - 1 ჩ/კ
  • როზმარინის პატარა ტოტი
  • შაქარი - გემოვნებით
  • არაჟანი
  • ბროწეულის მარცვლები - და ნიგოზი
მომზადების წესები
მომზადება
ქლიავი და შაქარი ავურიოთ და დავდგათ ცეცხლზე, წვენს რომ გაუშვებს და ქლიავი დარბილდება, დავასხათ ღვინო და დავუმატოთ როზმარინის ტოტი. როცა სითხე ადუღდება,
ცოტაოდენ ცივ წყალში გავხსნათ სახამებელი და შევურიოთ სოუსს, მივიყვანოთ მოდუღებამდე
და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. ფქვილი სოდასა და გამაფხვიერებელთან ერთად გავცრათ, დავუმატოთ მარილი და შაქარი. კვერცხი, კეფირი და კარაქი ავთქვიფოთ ერთგვაროვან მასამდე, დავასხათ მშრალ ინგრედიენტებს და მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე გავთქვიფოთ, დავაყოვნოთ 15 წუთი და შემდეგ გამოვაცხოთ ვაფლის მოსამზადებელ ფორმაში.
ვაფლი არაჟანსა და ქლიავის სოუსთან ერთად მივირთვათ, მოვრთოთ ბროწეულითა და
ნიგვზით.
ჟურნალი "გემრიელი" (ნოემბრის ნომერი)
ტეგები:
დესერტი ხილი ვაფლი ნანახია: 1913