მომზადებაქლიავი და შაქარი ავურიოთ და დავდგათ ცეცხლზე, წვენს რომ გაუშვებს და ქლიავი დარბილდება, დავასხათ ღვინო და დავუმატოთ როზმარინის ტოტი. როცა სითხე ადუღდება,ცოტაოდენ ცივ წყალში გავხსნათ სახამებელი და შევურიოთ სოუსს, მივიყვანოთ მოდუღებამდედა გადმოვდგათ ცეცხლიდან. ფქვილი სოდასა და გამაფხვიერებელთან ერთად გავცრათ, დავუმატოთ მარილი და შაქარი. კვერცხი, კეფირი და კარაქი ავთქვიფოთ ერთგვაროვან მასამდე, დავასხათ მშრალ ინგრედიენტებს და მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე გავთქვიფოთ, დავაყოვნოთ 15 წუთი და შემდეგ გამოვაცხოთ ვაფლის მოსამზადებელ ფორმაში.ვაფლი არაჟანსა და ქლიავის სოუსთან ერთად მივირთვათ, მოვრთოთ ბროწეულითა დანიგვზით.ჟურნალი "გემრიელი" (ნოემბრის ნომერი)