ყავის დესერტი - ნაზი მუსი ფინჯნებში
ყავის დესერტი - ნაზი მუსი ფინჯნებში
დრო 25წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შავი შოკოლადი - 125 გ
  • ვანილის ექსტრაქტი - 2 ჩ/კ
  • კვერცხის გული - 2 ცალი
  • ყავისფერი შაქარი - 2 ს/კ
  • რძე - 350 მლ
  • მაღალპროცენტიანი ნაღები - 1 ჭიქა
  • ყავა ესპრესო - 2 ჩ/კ
  • ხსნადი ყავა - 0,25 ჩ/კ
  • შაქარი - 1 ს/კ
  • მწიკვი მარილი
მომზადების წესები
მომზადება:
გაახურეთ ღუმელი 160 გრადუსზე. აადუღეთ წყალი ჩაიდნით.
დაამტვრიეთ შოკოლადი და მოათავსეთ ჯამში. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის გულები, ყავისფერი შაქარი და მწიკვი მარილი.
შეათბეთ რძე და 0,5 ჭიქა ნაღები, ცოტაოდენი ჩაასხით შოკოლადიან ჯამში, აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
რძის დარჩენილი მასა ფრთხილად ჩაუშვით კვერცხისა და შაქრის მასაში და ათქვიფეთ.
შოკოლადის მასა თქვიფეთ მიქსერით და ისე შეურიეთ რძისა და კვერცხის მასა. დაუმატეთ ესპრესო, 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი - თქვიფეთ დაბალ სიჩქარეზე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გადაიტანეთ მასა მაფინების გამოსაცხობ ფორმებში, ფორმები მოათავსეთ ლითონის ფირფიტაზე, რომელზეც უნდა დაასხათ ჩაიდანში ადუღებული წყალი იმდენი, რომ ნახევრად დაფაროს მაფინების ფორმები. გადააფარეთ მთლიანად ფოლგა და აცხვეთ 25-30 წუთი.
გამოიღეთ ღუმელიდან ფირფიტა, მოხსენით ფოლგა, მაფინების ფორმები მოათავსეთ ცხაურზე, რათა გაცივდეს.
მოსართავად ათქვიფეთ დარჩენილი, 0,5 ჭიქა ნაღები და 1 ს/კ შაქარი, დაუმატეთ ხსნადი ყავა. მორთეთ დესერტი და მიიტანეთ სუფრასთან.


ტეგები:
დესერტი მუსი ყავა ნანახია: 6131