მომზადება:კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ, დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და კვლავ კარგად ათქვიფეთ. დაუმატეთ იოფურტი, ლიმონის ცედრა, ფქვილი და მასში შერეული გამაფხვიერებელი. უნდა მიიღოთ არაჟნის კონსისტენციის ცომი.კარამელისთვის პატარა ჯამში აურიეთ კარაქი, შაქარი და ლიმონის წვენი, დადგით ცეცხლზე და ურიეთ კარამელის ფერის მიღებამდე.დაასხით მიღებული კარამელი გამოსაცხობი ფორმის კარაქწასმულ ფსკერზე. დაალაგეთ ანანასის ნაჭრები და ზემოდან დაასხით ცომი.მოათავსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. მზა ნამცხვარი გამოიღეთ ღმელიდან და გააჩერეთ რამდენიმე წუთი ფორმაში, შემდეგ დაადეთ ფორმას ხის ფიცარი და გადმოაბრუნეთ.გემრიელად მიირთვით!