მომზადებაფქვილი, მარილი, შაქარი და საფუარი ავურიოთ. დავასხათ თბილი წყალი, დავუმატოთ ზეთიდა ვზილოთ დაახლოებით 5-7 წთ., რომ ცომი ელასტიკური გახდეს. შემდეგ გადავიტანოთფქვილმოყრილ სუფთა თასში და ვაცადოთ აფუება. ცომის მასა ორჯერ რომ გაიზრდება, ამოვაგუნდავოთ, დავდოთ ფქვილმოყრილ საცხობ ფორმაზე. დავსეროთ დანით და მოვაყაროთფქვილი. ვაცხოთ 180 გრადუსზე 25-30 წთ., სანამ ღია ყავისფერს მიიღებს.ჟურნალი "გემრიელი" (ნოემბრის ნომერი)