შინაური პური - ხრაშუნა ქერქით და ფუმფულა გულით
შინაური პური - ხრაშუნა ქერქით და ფუმფულა გულით
დრო 1წთ
ულუფა 1
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
მასთან ერთად ნივრიანი და მწვანილიანი კარაქი ნამდვილად მშვენიერი დამატება იქნება.

ინგრედიენტები

  • ზეთი - 1 ს/კ
  • მარილი - 1 ს/კ
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • მშრალი საფუარი - 15 გ
  • თბილი წყალი - 625 მლ
  • ფქვილი - 1 კგ
  • ფქვილი - მოსაყრელად
მომზადების წესები
მომზადება
ფქვილი, მარილი, შაქარი და საფუარი ავურიოთ. დავასხათ თბილი წყალი, დავუმატოთ ზეთი
და ვზილოთ დაახლოებით 5-7 წთ., რომ ცომი ელასტიკური გახდეს. შემდეგ გადავიტანოთ
ფქვილმოყრილ სუფთა თასში და ვაცადოთ აფუება. ცომის მასა ორჯერ რომ გაიზრდება, ამოვაგუნდავოთ, დავდოთ ფქვილმოყრილ საცხობ ფორმაზე. დავსეროთ დანით და მოვაყაროთ
ფქვილი. ვაცხოთ 180 გრადუსზე 25-30 წთ., სანამ ღია ყავისფერს მიიღებს.

ჟურნალი "გემრიელი" (ნოემბრის ნომერი)
ტეგები:
პური ნანახია: 5347