უგემრიელესი ნამცხვარი ყურძნითა და ბადაგით
უგემრიელესი ნამცხვარი ყურძნითა და ბადაგით
დრო 1წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 1,5 ჭიქა
  • მარილი - 1 ჩ/კ
  • გამაფხვიერებელი - 3/4 ჩ/კ
  • კვერცხი 2 ცალი
  • შაქარი - 2/3 ჭიქა
  • რძე - 1/3 ჭიქა
  • ცივი გამოხდის ზეითუნის ზეთი - 1/4 ჭიქა
  • კარაქი - 4 ს/კ
  • ლიმონის და ფორთოხლის ცედრა - თითო ს/კ
  • ვანილის ექსტრაქტი - 1 ს/კ
  • ყურძნის მარცვლები - 2 ჭიქა
  • ყურძნის ბადაგი
  • შაქრის პუდრა
მომზადების წესები
მომზადება
თასში ავურიოთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. მოზრდილ თასში ავთქვიფოთ
კვერცხი და შაქარი, დავუმატოთ რძე, ზეთი, კარაქი, ციტრუსის ცედრა და ვანილი. შევურიოთ
ფქვილი და 1,5 ჭიქა ყურძენი. მასა მოვათავსოთ ცხიმწასმულ, ფქვილმოყრილ ფორმაში და
გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე. 15 წუთის შემდეგ ღვეზელს დავაყაროთ დარჩენილი ყურძენი
და ვაცხოთ მომზადებამდე. ნამცხვარი რომ შეგრილდება, მოვაყაროთ შაქრის პუდრი და
სურფრაზე ბადაგთან ერთად მივიტანოთ.

ჟურნალი "გემრიელი" (ნოემბრის ნომერი)
ტეგები:
ღვეზელი ნამცხვარი ხილი ნანახია: 2083