მომზადება:მიქსერით აურიეთ ფქვილში მარილი და ცივი, დაჭრილი კარაქი. თქვიფეთ დაბალ სიჩქარეზე 2 წუთი. ნელ-ნელა დაუმატეთ გაყინული წყალი, სანამ ცომი არ დაბურთავდება.გადაიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და მოზილეთ.გააბრტყელეთ 6,5 სმ სისქის ფირფიტად.ღუმელის გამოსაცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი და გადაიტანეთ გაბრტყელებული ცომი ფირფიტაზე.პატარა ჯამში ერთმანეთში აურიეთ 2 ს/კ შაქარი და 1 ს/კ ფქვილი. მოაყარეთ მიღებული მასა ცომის ფირფიტას.ვაშლი დაჭერით თხელ ფირფიტებად და დაალაგეთ ცომის ზედაპირზე მშიდროდ.ცომის კიდეები გადმოკეცეთ ვაშლებზე. მოასხით ვაშლს გამდნარი კარაქი და მოაყარეთ 1 ½ ს/კ შაქარი.გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და აცხვეთ დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში, სანამ ვაშლი არ დარბილდება და ოქროსფერი არ გახდება.გემრიელად მიირთვით