მსუბუქი, კაშკაშა და გემრიელი ჟელეს ტორტი ცხობის გარეშე
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - 100 გ
  • არაჟანი - 500 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • ჟელატინი - 15 გ
  • ჟელე, სხვადასხვა ფერის - 4 შეკვრა
  • მწიკვი ვანილი

მომზადების წესები
მომზადება:
სხვადასხვა პაკეტის ჟელე სხვადასხვა ჯამში ჩაყარეთ, დაასხით ადუღებული წყალი და დაალბეთ შეფუთვაზე მოცემული ინსტრუქციის თანახმად, ოღონდ წყალი 2-ჯერ ნაკლები გამოიყენეთ.
მოათვსეთ მაცივარში, სანამ არ გამაგრდება.
15 გ ჟელატინს დაასხით წყალი შეფუთვაზე მოცემული ინსტრუქციის თანახმად და აქაც შეამცირეთ წყლის რაოდენობა. შეათბეთ გაზზე, მაგრამ არ მიიყვანოთ ადუღებამდე, თან ურიეთ, სანამ ჟელე ბოლომდე არ გადნება.
მაცივრიდან გამოიღეთ გამაგრებული ჟელე და ჯებით ჩადგით ცხელ წყალში რამდენიმე წამით, შემდეგ გადმოაბრუნეთ, ჯამებიდან მარტივად გადმოიყრება. დაჭერით ჟელე კუბიკებად და კვლავ შეაბრუნეთ მაცივარში.
არაჟანი ათქვიფეთ, პატარ-პატარა ულუფებად დაუმატეთ შაქარი და მწიკვი ვანილი. დაუმატეთ ჟელატინი.
ჩაყარეთ ჟელეს კუბიკები და აურიეთ კოვზით, შემდეგ გადაიტანეთ ფორმაში, ზემოდან კი დაალაგეთ დამტვრეული ფხვიერი ნამცხვარი.
მოათვსთ ფორმა მაცივარში რამდენიმე საათით.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ტორტი ჟელე ნანახია: 3164