მომზადება:ჯამში აურიეთ 2 ჭიქა ფქვილი მარილი და სოდა (ან 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი).მეორე ჯამში ათქვიფეთ 1 კვერცხი, ნახევარ ჭიქაზე ცოტა მეტი ზეთი, 1 ჩ/კ 9%-იანი ძმარი და ნახევარი ჭიქა წყალი.შეურიეთ მშრალ მასას თხევარი და კარგად აურიეთ. მოზილეთ გლუვი და ელასტიკური ცომი (თუ საჭირო გახდა, დაუმატეთ ფქვილი). გადააფარეთ ცომს ცელოფანი ან ჩაის ტილო და მოათვსეთ მაცივარში დაახლოებით 1 საათით.შემდეგ გაყავით ცომი 2 ნაწილად, გააბრტყელეთ თითოეული ძალიან თხელ დიდ ფირფიტად. ფირფიტის კიდეზე მოათავსეთ სასურველი გულსართი (ეს შეიძლება იყოს, როგორც ტკბილი, ასევე მარილიანი) და გადაახვიეთ მჭიდრო რულეტად.დანის ბლაგვი მხარით ისე, რომ არ ჩაჭრათ ბოლომდე, გაყავით რულეტი თანაბარ ნაწილებად. ოდნავ გადაატრიალეთ და დაყავით ღვეზელებად.ბოლოდები შეაწებეთ, გადმოაბრუნეთ და თითით გააკეთეთ ცენტრში ჩაღრმავებები...მოათავსეთ ღვეზელები ლითონის ფირფიტაზე ერთმანეთისგან დაშორებით.წაუსვით 1 ს/კ წყალში გათქვეფილი კვერცხის გული და აცხვეთ 200 გრადუსზე დაახლოებით 30-40 წუთი.გემრიელად მიირთვით!