მომზადებაკომბოსტოს ფოთლები დავანაწევროთ, ჩავყაროთ მდუღარე მარილწყალში და მოვწალოთ.გავწუროთ და გავაცივოთ. ხორსაკეპ მანქანაში გავატაროთ ხორცი, ხახვი, ვაშლი, ნიორი დამწვანილები. დავუმატოთ ძირა, ქონდარი, წითელი წიწაკა და მარილი. ხელით კარგად ავზილოთ და გადავახვიოთ მოწალულ კომბოსტოს ფოთლებში.სქელძირიან ქვაბში ჩავაფინოთ რამდენიმე კომბოსტოს ფოთოლი, ჩავაწყოთ ტოლმა, ტომატი გავხსნათ წყალში და დავასხათ ისე, რომ ბოლომდე ფარავდეს. ვხარშოთ დაახლოებით 30 წთ.ჟურნალი "გემრიელი" (დეკემბრის ნომერი)