ლიბანური ტაბულე ბულგურით
ლიბანური ტაბულე ბულგურით
დრო 20წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ტაბულე ძირითადად მზადდება კუსკუსით, თუმცა ზოგიერთ რეცეპტში გვხვდება ბულგურიც. მიუხედავად იმისა რომ ორივე, კუსკუსიცა და ბულგურიც ხორბლის დამუშავების შედეგად მიიღება, მაინც სხვადასხვა პროდუქტად ითვლება. ბულგური კანგაცლილი, დაღერღილი ხორბალია, იყიდება სხვადასხვა ზომის, წვრილი, საშუალო და მსხვილი მარცვლებით სუპერმარკეტებსა და სპეციალიზებულ მაღაზიებში.

ინგრედიენტები

  • ბულგური - 1 ჭ
  • ლიმონი - 1 , პატარა ზომის
  • პამიდორი - 2
  • კიტრი - 2
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • პიტნა - 1 კონა, მხოლოდ ფოთლები
  • ზეითუნის ზეთი - 4-5 ს.კ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
1 ჭიქა ბულგურს დავასხათ 1.5 ჭიქა წყალი და მოვხარშოთ წყლის დაშრობამდე.

პარალელურად, წვრილ კუბიკებად დავჭრათ კიტრი და პამიდორი, დავჭრათ მწვანილიც.

მოხარშული ბულგური რამდენიმე წუთის განმავლობაში შევაგრილოთ, გადავიტანოთ ღრმა თასში, ჩავამატოთ ლიმონის წვენი და ზეთი, შევურიოთ ბოსტნეული და მწვანილი. დავამატოთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. კარგად ამოვურიოთ და თბილი მივიტანოთ სუფრასთან.
არაბები ტაბულეს ხორცეულთან ერთად მიირთმევენ.

ტეგები:
ბულგური პამიდორი კიტრი პიტნა ნანახია: 17895