პასტა ტომატისა და ნაღების სოუსში - თითებს ჩაიკვნეტთ, ისეთი გემრიელია!
პასტა ტომატისა და ნაღების სოუსში - თითებს ჩაიკვნეტთ, ისეთი გემრიელია!
დრო 25წთ
ულუფა 5
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 2 ს/კ
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
  • ნიორი - 4 კბილი
  • დაჭრილი ხახვი - 1/2 ჭიქა
  • ტომატის სოუსი - 1 ქილა (425 გ)
  • მაღალპროცენტიანი ნაღები - 1 ჭიქა
  • გახეხილი ყველი პარმეზანი - 1/2 ჭიქა
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • პასტა (მაკარონი) - სასურველი სახეობა, 453 გ
მომზადების წესები
მომზადება:
გაახურეთ დიდი ტაფა საშუალო ცეცხლზე. დაასხით ზეითუნის ზეთი და დაუმატეთ კარაქი.
მოხრაკეთ მასში დაჭრილი ხახვი და ნიორი. თუშეთ 2-3 წუთი.
შემდეგ დაუმატეთ ტომატის სოუსი და თუშეთ 20 წუთი, სანამ სოუსი არ გამუქდება და გასქელდება.
დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი და აადუღეთ. ჩაყარეთ დაახლოეთბი 2 ჩ/კ მარილი.
დაუმატეთ მაკარონი და მოხარშეთ შეფუთვაზე მოცემული ინსტრუქციის თანახმად.
როცა სოუსი გასქელდება, გამორთეთ ცეცხლი და გააჩერეთ 5 წუთი.
დაუმატეთ ნაღები და აურიეთ.
დაუმატეთ ½ ჭიქა გახეხილი პარმეზანი.
მიღებული სოუსი აურიეთ მოხარშულ და გადაწურულ მაკარონში. სუფრასთან მიტანისას ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი.
გემრიელად მიირთვით!


ტეგები:
პასტა სოუსი მაკარონი ნანახია: 5424